SPREKERS POOL                                                                     

Ieder jaar vragen we gerenommeerde Value-Based Health Care experts om hun ervaringen met VBHC te delen en de aanwezige Nederlandse beslissers in de gezondheidszorg te helpen met de huidige VBHC implementatie vraagstukken. Op deze pagina staat een overzicht van de VBHC experts die aanwezig zijn geweest/aanwezig zullen zijn op de verschillende edities van de Working Session.

Working Session 2019

Prof. Elizabeth Teisberg, PhD

Grondlegger van Value-Based Health Care Strategy – co-auteur van het boek ‘Redefining Health Care: Creating Value-Based Competition on Results’, geschreven samen met prof. Michael Porter, PhD.

Afgelopen jaar hebben wij prof. Elizabeth Teisberg ontvangen als expert bij de Working Session. Teisberg is professor aan de Dell Medical School at the University of Texas en Executive Director van het Value Institute for Health and Care.
Teisberg is grondlegger van VBHC en co-auteur van het boek ‘Redefining Health Care: Creating Value-Based Competition on Results’, geschreven samen met prof. Michael Porter. Zij heeft haar PhD engineering gehaald aan de universiteit van Stanford. Daarnaast is ze betrokken bij verschillende universiteiten, waaronder the Dartmouth’s Geisel School of Medicine, University of Virginia’s Darden School of Business en The Harvard Business School. Teisberg heeft hier, in samenwerking met prof. Porter, PhD, verschillende educatieve programma’s opgezet waarin het concept Value-Based Health Care centraal staat.
Ze is een expert op het gebied van innovatie en implementatie van Value-Based Health Care en deelt haar expertise door te adviseren, te spreken en te inspireren. Vanuit het Value Insitute for Health and Care is Teisberg continu bezig met het ontwikkelen van manieren om waardegedreven zorg mogelijk te maken. Haar instituut ontwikkelt tools en strategieën om Value-Based Health Care in de praktijk te implementeren.
De werksessie dit jaar focust op het identificeren van de uitdagingen en acties om de implementatie van VBHC verder te stimuleren. Prof. Teisberg zal haar visie en expertise delen en een bijdrage leveren aan de optimalisering van het klimaat om VBHC initiatieven in Nederland te implementeren.

Working Session 2018

Dr. Richard Bohmer

Creëerde wereldberoemde Harvard programma’s op het gebied van Health Care Delivery – Auteur van het bestselling boek  “Designing Care“ – Mede oprichter van de MD-MBA op Harvard Business School als Professor

Dr. Richard Bohmer is een in Nieuw-Zeeland opgeleide arts en management academicus. Hij heeft gewerkt als eerstelijnsarts en medisch bestuurder. Verder was hij 18 jaar verbonden aan de Harvard Business School waar hij verschillende programma’s heeft opgezet in gezondheidszorgmanagement en was hij mede-oprichter van de wereldberoemde MD-MBA. Hij heeft vele malen gepubliceerd in de medische en managementliteratuur en is de auteur van Designing Care: Aligning the Nature and Management of Health Care. Dr. Bohmer’s onderzoeksfocus ligt op het snijvlak tussen medische zorg en management en concentreert zich rondom het begrip hoe het patiëntenzorg proces het best kan worden geïmplementeerd en gemanaged om klinische uitkomsten te verbeteren. Momenteel is Dr. Bohmer een Senior Visiting Fellow bij Nuffield Trust. Hij werkt onafhankelijk samen met  ziekenhuizen en gezondheidsautoriteiten wereldwijd om te helpen met het klinisch leiderschap, management modellen en het verbeteren van prestaties.

Professor Matthew Cripps

Leider van het Value programma van de NHS England – Professor in population healthcare improvement – Nationaal directeur van NHS RightCare

Professor Matthew Cripps is sinds 2013 Nationaal Directeur van de NHS RightCare. Dit is een onderdeel van de NHS England dat zich richt op de verbetering van de gezondheidszorg en de gezondheidszorg helpt bij het identificeren en gebruiken van technieken, tools en methodologieën om de waarde in de gezondheidszorg te vergroten. De focus op het systematisch verhogen van de waarde voor individuen en de bevolking wordt gezien als een integraal onderdeel van het leveren van financiële duurzaamheid aan de NHS. Naast zijn NHS-carrière is Matthew Cripps emeritus hoogleraar verbetering van de gezondheidszorg aan de universiteit van Salford en was hij hoogleraar bedrijfsprocessen en kennisoverdracht aan de Manchester Metropolitan Universiteits- Business School. Hij bekleedt posities in tal van public Health en NHS programma boards en leidt het Value programma voor de NHS England in samenwerking met Public Health England.

Working Session 2017

Professor Michael E. Porter

Grondlegger van Value-Based Health Care  – Mede auteur van het wereldberoemde boek Redefining Health Care – Harvard Business School Professor

Professor Michael Porter is een icoon op het vlak van concurrentiestrategieën en de grondlegger van Value Based Health Care. Hij is professor aan de Harvard Business School en een van werelds meest legendarische denkers in management en competitiveness. Porter heeft veel aandacht besteed aan het begrijpen en aanpakken van de dringende problemen in de gezondheidszorg. Zijn boek Redefining Health Care, dat hij samen schreef met Prof. Elizabeth Teisberg, ontwikkelt een nieuw strategisch kader voor de transformatie naar de waarde van de gezondheidszorgsysteem. Met dit boek en een reeks van artikelen waaronder “What Is The Value in Health Care?” (december 2010) en “The Strategy That Will Fix Health Care” (oktober 2013) heeft Professor Porter de kernbegrippen geïntroduceerd voor het reorganiseren van zorgverleningsorganisaties, het meten van patiëntresultaten, het begrijpen van de werkelijke kosten van zorg door medische condities en het ontwerpen van op waarde gebaseerde vergoedingsmodellen.

Logo Medtronic GOED
TDG_web200px-1
Amgen logo transp van internet